O istorie secretă a Revoluției Ruse

Discount 17,88 lei Preţ standard 27,50 lei
SKU
BOK.0344

Utilizând documente de arhivă inedite, volumul ne introduce în intimitatea neștiută a protagoniștilor Revoluției Ruse.

„Victor Loupan amintește că, și în prezent, multe dintre problemele morale, intelectuale, economice, teritoriale cărora trebuie să le facă față Rusia sunt consecințele evenimentelor descrise în această carte. Revoluția și războiul civil au dezbinat popoare, familii, spirite.”
                                                                                                                                                                                                            medias-presse.info


Epopeea comunismului a marcat viața politică și intelectuală a secolului al XX-lea. Totul a început odată cu preluarea puterii în Rusia de către un mic grup de indivizi, bolșevicii. Utilizând documente de arhivă inedite, volumul ne introduce în intimitatea neștiută a protagoniștilor Revoluției Ruse.
Uneori această relatare riguroasă – care respinge epicul și monumentalul în favoarea aspectelor intime și umane – se transformă într-o anchetă de poliție sau într-un roman de spionaj, cu observația că totul este adevărat și argumentat. În aceasta constă originalitatea cărții lui Victor Loupan, care ne prezintă atât beciurile poliției secrete, cât și birourile de pe Wall Street, închisorile siberiene, dar și cafenelele din capitalele europene, frecventate de Lenin, Troțki și alți revoluționari. Cercetând aspectele invizibile ale Revoluției Ruse, autorul deschide uși rămase ferecate până acum.

Informaţii suplimentare
Autor Victor Loupan
Traducător Rodica Chiriacescu
Data apariției Septembrie 2017
Copertă Flexicover
Nr. pagini 160
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-135-8
new_isbn 9786067931358
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:O istorie secretă a Revoluției Ruse
Rating-ul tău

LOUPAN, Victor

      Victor Loupan este jurnalist, scriitor, autor al mai multor lucrări de referință despre istoria Rusiei și a comunismului. Este membru în Consiliul cultural al patriarhului Moscovei, președinte al comitetului de redacție și redactor-șef al revistei La pensée russe și realizator de filme documentare. Este un colaborator constant al Le Figaro Magazine. În prezent, este unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți realizatori de emisiune ai postului de radio Notre Dame. Printre cărțile scrise de Victor Loupan amintim: La Révolution n’a pas eu lieu (1990), L’ Argent de Moscou (1994), Le Défi russe (2000) și Nicolas II, le saint tsar (2001).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top