NOI versus EI

Discount 19,74 lei Preţ standard 32,90 lei
Numai 1984 ramase
SKU
BOK.0698

Eșecul globalismului

- Bestseller The New York Times - 

   Această carte, care surprinde tendinţe geopolitice şi chestiuni sensibile ale lumii actuale, formulează o teză directă: lumea este în criză, iar globalizarea este de vină.
Cei care au susţinut odată globalizarea au promis o lume a învingătorilor, una în care liberul-schimb avea să aducă prosperitate întregii lumi, iar extremele de dreapta şi stânga aveau să facă loc valorilor liberale universal îmbrăţişate. Ultimii ani au spulberat această fantezie, pentru că cei care au plătit preţul pentru câştigurile globalismului s-au îndreptat spre politicieni naţionalişti şi populişti pentru a-şi exprima furia faţă de lumea politică, faţă de mass-media şi faţă de elitele corporatiste, pe care le învinuiesc pentru pierderile lor.
Naţiunile se repliază asupra lor înseşi, oamenii devin tribali, iar proiectul de construcţie a unei ordini internaţionale deschise pare să eşueze.
Bremmer recunoaşte faptul că globalizarea nu a fost rea în toate privinţele, căci ea a stimulat decenii de creştere economică şi a eradicat sărăcia pentru o mare parte a umanităţii. Dar el argumentează că impactul său profund a fost să genereze nesiguranţă economică, să submineze solidaritatea socială şi să marcheze o eră a politicii reacţionare.
Globalizarea a tulburat nu numai Statele Unite ale Americii şi Europa, ci şi ţările în curs de dezvoltare, inclusiv ţări precum Brazilia, Mexic şi Turcia. În concepţia lui Bremmer, toate naţiunile se confruntă cu o alegere dificilă: fie „construiesc ziduri”, fie reînnoiesc înţelegerile dintre cetăţeni şi guverne în feluri care să le permită ambelor părţi să facă faţă unei lumi de interdependenţă în creştere.
 

„Cartea aceasta este despre urmări. Atunci când ființele umane se simt amenințate, identificăm pericolul și căutăm aliați. Folosim inamicul, real sau imaginar, spre a ralia prieteni de partea noastră. Cartea aceasta este despre schimbările politice, economice și tehnologice care se petrec în lume și despre divizările accentuate pe care le vor crea ele între viitoarele valuri de câștigători și perdanți. Este despre modalitățile în care oamenii vor defini aceste amenințări drept lupte pentru supraviețuire care învrăjbesc felurite versiuni de «noi» cu felurite forme de «ei». Este despre zidurile pe care guvernele le vor construi spre a-i apăra pe cei dinăuntru de cei din afară și statul de poporul său. Și este despre ceea ce putem face noi în această privință.” – Ian Bremmer

•„O analiză concludentă a fenomenelor concomitente Trump / Brexit şi un avertisment sumbru asupra viitorului...” – Kirkus Reviews
Informaţii suplimentare
Autor Ian Bremmer
Traducător Radu Săndulescu
Imprint Corint Future
Data apariției Mai 2021
Copertă Softcover
Nr. pagini 192
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-954-5
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:NOI versus EI
Rating-ul tău
BREMMER, Ian
    Ian Bremmer (n. 1969) este un politolog american, specializat în politica externă americană şi risc politic global.
A creat şi conduce Eurasia Group, o firmă de cercetare şi consultanţă privind riscul politic, precum şi GZERO Media, o platformă de ştiri dedicată chestiunilor globale. De asemenea, este editorialist la publicaţia Time si profesor la Columbia University. Printre cărţile publicate se numără Superpower: Three Choices for America’s Role in the World şi bestsellerurile The End of the Free Market: Who Wins the War Between States and Corporations? şi Every Nation for Itself: Winners and Losers in a G-Zero World.
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: