Navalnîi. Un democrat împotriva autoritarismului

Discount 32,18 lei Preţ standard 49,50 lei
SKU
BOK.0727

Fascinanta poveste a faimosului disident rus și a politicii întruchipate de acesta.

Cine este Aleksei Navalnîi? Otrăvit în august 2020 și transportat în Germania pentru îngrijiri medicale, politicianul s-a întors în țara natală în ianuarie 2021, captând încă o dată atenția mijloacelor de informare în masă din toată lumea. Reținerea sa imediată la punctul de control al pașapoartelor de pe aeroportul moscovit Șeremetievo a pregătit terenul pentru o confruntare explozivă cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Oamenii în general, dar mai ales rușii au păreri foarte diferite despre Navalnîi. Unii îl consideră un erou al democrației, un adevărat lider al opoziției. Alții, un trădător de țară, un agent al Occidentului plătit de CIA. În sfârșit, alții îl văd ca pe un xenofob sau ca pe un naționalist periculos. Autorii acestei cărți analizează multiplele aspecte ale activității politice a lui Navalnîi, de la anchetele de presă care au ca subiect corupția autorităților până la ideile și implicarea acestuia în conducerea unei mișcări politice. De asemenea, ei acordă atenție influenței reciproce dintre activitățile militantului rus și strategiile aplicate de Kremlin. 

Cei trei cercetători specializați în politica rusă încearcă să-l ajute pe cititor să pătrundă în mintea și în inima acestui personaj controversat, dezvăluind contradicțiile unui om care ocupă a doua poziție, ca importanță, pe scena politică a Rusiei, chiar și atunci când se află după gratii. Pentru a înțelege ceea ce se petrece în Rusia zilelor noastre, trebuie să înțelegem personalitatea lui Aleksei Navalnîi.

„Un studiu strălucit și foarte ușor de citit despre cea mai captivantă figură politică apărută în Rusia în ultimii ani. Autorii explică cine este Navalnîi, ce simbolizează el și în ce anume constă importanța lui. Într-o epocă în care autoritarismul și politica mâinii forte câștigă teren în toată lumea, Navalnîi este un personaj de însemnătate mondială.” (Gideon Rachman, comentator principal de politică externă, Financial Times)

„Demonizat, hărțuit, otrăvit, arestat, condamnat la închisoare – Aleksei Navalnîi nu este doar cel mai consecvent și, fără îndoială, cel mai curajos critic al lui Putin, ci și, așa cum o dovedește această carte revelatoare și foarte ușor de citit, un om care nutrește o dorință tot mai mare de schimbare a Rusiei de astăzi.” (Profesor Mark Galeotti, autorul cărții We Need to Talk About Putin)

„Într-un moment în care Aleksei Navalnîi apare ca o figură de anvergură mondială în lupta pe care o dă din captivitate pentru democrația din Rusia, Jan Matti Dollbaum, Morvan Lallouet și Ben Noble au făcut lumii un serviciu extraordinar scriind prima biografie cuprinzătoare a celui mai important lider al opoziției din această țară. Furnizând o mulțime de date și ferindu-se de exagerări, autorii fac un portret complet al lui Navalnîi ca luptător împotriva corupției, politician și protestatar. Navalnîi. Un democrat împotriva autoritarismului este o lectură obligatorie pentru oricine dorește să știe cu ce anume se ocupă și în ce crede de fapt Aleksei Navalnîi, precum și ce ar putea face el pentru a influența viitorul Rusiei.” (Michael McFaul, autorul cărții From Cold War to Hot Peace: An American Ambassador in Putin’s Russia)

Informaţii suplimentare
Autor

Jan Matti Dollbaum
Morvan Lallouet
Ben Noble

Traducător Anca Ilie
Imprint Corint Istorie
Data apariției August 2021
Copertă Softcover
Nr. pagini 320
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-987-3
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Navalnîi. Un democrat împotriva autoritarismului
Rating-ul tău
DOLLBAUM, Jan Matti
 
Jan Matti Dollbaum este cercetător cu studii postdoctorale la Universitatea din Bremen. Principalul său domeniu de interes îl reprezintă activismul și societatea civilă din Rusia.
LALLOUET, Morvan
 
Morvan Lallouet este doctorand la Universitatea din Kent, tema sa de cercetare constituind-o liberalii și opoziția rusă.
NOBLE, Ben
 
Ben Noble este profesor de politică rusă la University College din Londra și membru asociat al Chatham House (Institutul Regal al Afacerilor Externe).
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: