Magazinul magic de jucarii

11,00 lei
SKU
LED.038
Dupa moartea neasteptata a parintilor, Melanie, eroina romanului Magazinul magic de jucarii, si cei doi frati ai sai raman in grija unchiului Philip, un personaj excentric, un papusar tiranic si straniu, care traieste in sudul Londrei.

Acea lume nebuna vuia in jurul ei, femei si barbati ce pareau mai mici decat jucariile si marionetele, o lume in care pana si pasarile erau mecanice, iar cele cateva fiinte omenesti purtau masti... Era din nou scufundata in noapte, iar papusa era chiar ea.

 

Dupa moartea neasteptata a parintilor, Melanie, eroina romanului Magazinul magic de jucarii, si cei doi frati ai sai raman in grija unchiului Philip, un personaj excentric, un papusar tiranic si straniu, care traieste in sudul Londrei.

Aflata la granita dintre copilarie si adolescenta, fortata sa patrunda intr-un univers straniu si necunoscut, tanara isi urmeaza parcursul initiatic, devenind constienta de propriile sale trairi, de propria sexualitate, precum si de lumea din jurul ei.

 

Magazinul magic de jucarii a impus-o pe Angela Carter ca fiind unul dintre cei mai imaginativi si mai originali scriitori ai secolului al XX-lea. Romanul a fost distins cu John Llewellys Memorial Prize (1968) si transpus pe micul ecran in 1987.

 

"Stilul ei este unul pirotehnic - alimentat cu idei, intesat de imagini, impodobind noaptea cu limbajul sau instelat." The Observer
Informaţii suplimentare
Autor Angela Carter
Traducător Adina si Gabriel Ratiu
Copertă Flexicover
Nr. pagini 248
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-973-102-090-7
new_isbn 9789731020907
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Magazinul magic de jucarii
Rating-ul tău

Angela Carter

CARTER, Angela

ANGELA CARTER (1940-1992), unul dintre cei mai originali scriitori britanici, a studiat literatura engleza la Bristol University si a debutat in 1965, cu romanul Shadow Dance. Este detinatoare a John Llewellyn Rhys Prize, care i-a fost acordat in 1969, pentru romanul Magazinul magic de jucarii (The Magic Toyshop, 1967), precum si a prestigiosului Somerset Maugham Prize, castigat in 1968. Dupa aceste succese remarcabile, au urmat alte romane care i-au adus consacrarea definitiva: Heroes and Villains (1969), The Infernal Desire Machines of Doctor Hoffman (1972), The Passion of New Eve (1977) si Nopti la circ (Nights at the Circus, 1984), roman distins cu James Tait Black Memorial Prize. Moartea Angelei Carter, survenita in februarie 1992, la varsta de 51 de ani, a rapit literaturii britanice una din vocile sale cele mai dinamice si mai fascinante (The Independent).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top