Mafia arabă în România. De la Ceauşescu la Iliescu

38,50 lei
Numai 1950 ramase
SKU
BOK.0262

De la Ceaușescu la Iliescu

Colecția Corint Istorie Autori români aduce un nou titlu semnat de unul dintre cei mai importanți autori români contemporani: Mafia arabă în România. De la Ceaușescu la Iliescu de Marius Oprea.

„Marius Oprea, doctor în istorie, arheolog, poet, activist civic și demnitar, care în timpul studenției a fost urmărit și anchetat de Securitate, a devenit cunoscut după Revoluție prin cărțile despre crimele Securității comuniste. Când l-am chemat în rândurile echipei prezidențiale și l-am însărcinat cu redactarea unui raport asupra Programului anticorupție inițiat în ianuarie 1997, după șapte ani în care o parte din fosta Securitate «privatizase comunismul», am mizat pe faptul că «vânătorul de securiști» va deveni un bun «vânător de corupți». Nu m-am înșelat și acum avem dovada. Dedicația cărții de față, Mafia arabă în România. De la Ceaușescu la Iliescu, adresată unui sirian apreciat și iubit de români, face o distincție clară între interlopi și arabii integrați onest în societate, punându-i sub oprobriu pe cei care au văzut țara «ca o pradă». Francezii i-au dedicat un film lui Marius Oprea, iar Guido Barella a publicat în Italia volumul La tortura del silenzio (În căutarea victimelor comunismului. Povestea lui Marius Oprea, Editura Corint, 2015). Sper ca tot mai multe conștiințe să se elibereze de sub «teroarea tăcerii», pentru a ne ajuta să cunoaștem istoria adevărată a tranziției postcomuniste românești.”  EMIL CONSTANTINESCU, Președintele României (1996–2000)

„Istoricul Marius Oprea este și un curajos reprezentant al mass-media din România. În această lucrare remarcabilă, autorul dezvăluie presiunile politice exercitate în România anilor 1990 pentru a mușamaliza cazuri de trafic ilegal de arme, de contrabandă cu țigări, de încălcări ale diferitelor embargouri impuse la nivel internațional, toate acestea fiind simptomatice pentru o disfuncționalitate a sistemului care amenința să submineze structura democratică a statului. Pentru a avea marca autorității, orice analiză critică a luptei duse de România pentru a scăpa de mentalitatea și apăsarea trecutului comunist trebuie să aprecieze și să utilizeze contribuția lui Marius Oprea.”  DENNIS DELETANT, Profesor de studii românești la universitățile din Londra, Georgetown și Amsterdam

Informaţii suplimentare
Autor Marius Oprea
Data apariției Octombrie 2016
Copertă Flexicover
Nr. pagini 400
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-058-0
new_isbn 9786067930580
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Mafia arabă în România. De la Ceauşescu la Iliescu
Rating-ul tău

OPREA, Marius

      Marius Oprea s-a născut în 1964, la Târgoviște. A studiat istoria la Universitatea din București. A fost consilier al senatorului Constantin Ticu Dumitrescu, fiind implicat în elaborarea Legii de deconspirare a Securității, și a fost cooptat în echipa de consilieri a președintelui Emil Constantinescu și a prim-ministrului Călin Popescu Tăriceanu, pe probleme de analiză politică, luptă împotriva corupției și securitate națională. În decembrie 2005, a creat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, pe care l-a condus până în 2010 și unde lucrează în prezent, ca șef al Biroului de Investigații Speciale. Este autorul mai multor volume de is­torie, printre care menționăm: Banalitatea răului. O istorie a Securității în documente (2002, premiată drept cea mai bună carte de istorie a anului de către Asociația Editorilor din Româ­nia), Moștenitorii Securității (2004), Adevărata călătorie a lui Zahei. Vasile Voiculescu și taina Rugului Aprins (2004), Bastionul cruzimii. O istorie a Securității (1948–1964) (2008).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top