LIMBA SI LITERATURA ROMANA. Texte literare din manualele alternative pentru clasa a VII-a

Discount 9,90 lei Preţ standard 10,90 lei
Numai 178 ramase
SKU
JUN.806

AUXILIAR IN CONFORMITATE CU PROGRAMA SCOLARA IN VIGOARE APROBATA DE MECS
Bibliografie recomandată în cadrul Concursurilor Paşaport pentru Cultură

Lucrarea este, implicit, un ghid de lectură, oferind informaţii suplimentare, faţă de manuale, despre viaţa şi creaţia fiecărui scriitor, despre contextul literar în care au apărut operele analizate.

• repere de interpretare

• exerciţii 

Această carte se adresează deopotrivă elevilor şi profesorilor, întrucât abordează texte din toate manualele alternative, construind, astfel, o imagine de ansamblu a literaturii române, în evoluţia ei. Este un auxiliar care respectă programa şcolară, riguros din punct de vedere didactic şi ştiinţific, dar având, totodată, caracter complementar, deschis. Lucrarea este, implicit, un ghid de lectură, oferind informaţii suplimentare, faţă de manuale, despre viaţa şi creaţia fiecărui scriitor, despre contextul literar în care au apărut operele analizate.

Se oferă elevilor direcţii de abordare a literaturii, elementele-cheie pentru înţelegerea şi interpretarea textului, aplicaţii ale cunoştinţelor de teorie literară. Sunt prezentate, într-un stil agreabil şi just totodată, fişe de lectură structurate atent, care pot fi adaptate de profesori în funcţie de nivelul clasei. Este importantă, pe de altă parte, creativitatea elevilor şi multe exerciţii sunt gândite în acest sens.

Informaţii suplimentare
Autor Stefana Neagu
Luminita Paraipan
Imprint Corint Educaţional
Copertă Flexicover
Nr. pagini 160
Format 16,5 x 23,5 cm
ISBN 978-973-135-783-6
new_isbn 9789731357836
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:LIMBA SI LITERATURA ROMANA. Texte literare din manualele alternative pentru clasa a VII-a
Rating-ul tău

PARAIPAN, Luminiţa

Luminiţa Paraipan este profesoară de limba şi literatura romană, gradul didactic I, la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti. A absolvit Facultatea de Filologie, secţia romană-engleză, Universitatea Hyperion, Bucureşti. A publicat, in calitate de coautor, volumele: Evaluare naţională – Limba şi literatura română(2010, 2011, 2012, 2013); Limba şi literatura română – Caiet de lucru, clasa a V-a (2012).

NEAGU, Ştefana

Ştefana Neagu este profesoară de limba şi literatura romană, gradul didactic I, la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” din Targovişte. A absolvit Facultatea de Litere din Bucureşti, secţia romană-franceză. A publicat volumele: Teste de limba română. Dicţionare practice, 2000; Limba şi literatura română. Teste pentru examenul de capacitate, 2002 (in colaborare); Limba şi literatura română – Ghid pentru pregătirea concursurilor şi olimpiadelor şcolare, 2010 (in colaborare).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top