Kamouraska

11,00 lei
Numai 233 ramase
SKU
LED.140
"Stilul deosebit de complex si superbele imagini ale lui Anne Hébert reverbereaza cu ecouri din Proust, Joyce, Kafka si Sarraute - ca sa nu mai vorbim de Shakespeare." Canadian Forum

Anne Hébert (1916-2000) s-a nascut la Sainte-Catherine-de-Fossambault, langa Québec. Ea a marcat literatura canadiana printr-o opera de mare amplitudine simbolica. A avut o cariera punctata de premii si recunoasteri care stau marturie a calitatii si puterii unui univers incarcat de vise si purtator de drame umane provocate de implacabilele legi ale existentei. Opera ei a fost incununata cu numeroase premii: romanul Les Chambres de bois - Premiul France-Canada; Les Enfants du Sabbat si L'Enfant chargé de songes - Premiul Guvernatorului General; Les Fous de Bassan - Premiul Femina, precum si altele. Dupa multi ani petrecuti in Franta, Anne Hébert s-a întors la Québec, unde s-a stins din viata in ianuarie 2000.

Romanul Kamouraska a obtinut in anul 1971 Premiul Academiei regale din Belgia si cel al Librarilor. Actiunea romanului, inspirata dintr-un fapt real, se petrece la mijlocul secolului al XIX-lea, in orasul Québec. O femeie vegheaza ultimele clipe de viata ale sotului sau. Dar gandul ei este departe, pierdut in retrairea propriei vieti. Este coplesita de amintirea unei povesti tragice de iubire, care nu i-a adus decat durere.

O carte plina de pasiune, violenta, dramatism si romantism, care ne conduce prin universul gandurilor, al dorintei si al realitatii, si care a impus-o pe Anne Hébert printre romancierii de elita ai epocii noastre.

 

"Stilul deosebit de complex si superbele imagini ale lui Anne Hébert reverbereaza cu ecouri din Proust, Joyce, Kafka si Sarraute - ca sa nu mai vorbim de Shakespeare." Canadian Forum
Informaţii suplimentare
Traducător Marie-Jeanne Vasiloiu
Copertă Flexicover
Nr. pagini 272
Format 13 x 20 cm
ISBN 973-102-061-7
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Kamouraska
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top