KAMIKAZE. Povestea unui pilot japonez din Escadrilele Sinucigase

Discount 19,74 lei Preţ standard 32,90 lei
Numai 570 ramase
SKU
BOK.0071
O POVESTE SPECTACULOASĂ DESPRE ONOARE, LOIALITATE ŞI MOARTE

O POVESTE SPECTACULOASĂ DESPRE ONOARE, LOIALITATE ŞI MOARTE

Escadrilele de piloţi kamikaze au recrutat băieţi aflaţi la vârsta adolescenţei şi i-au transformat în bombe umane. Ei au devenit piloţi sinucigaşi al căror unic ţel era să moară pentru împăratul lor. În cursul celui de al doilea război mondial, piloţii kamikaze au provocat cele mai mari pierderi din istoria marinei Statelor Unite.

Yasuo Kuwahara, la vârsta de cincisprezece ani, a intrat în serviciul militar, unde a îndurat o pregătire brutală şi inumană, a participat la luptele aeriene împotriva aliaţilor, ca în final să scape ca prin minune din misiunea lui sinucigaşă atunci când a fost lansată bomba atomică asupra Hiroshimei.

„O autobiografie clasică despre cel de Al Doilea Război Mondial, o lectură absolut terifiantă. Kuwahara descrie ororile războiului într-un mod accesibil şi fascinant.” School Library Journal

 

Informaţii suplimentare
Autor Yasuo Kuwahara
Gordon T. Allred
Traducător Lidia Grădinaru
Copertă Flexicover
Nr. pagini 384
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-8623-51-1
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:KAMIKAZE. Povestea unui pilot japonez din Escadrilele Sinucigase
Rating-ul tău

Gordon T. Allred

ALLRED, Gordon T.

Gordon T. Allred este de mai bine de patru decenii profesor de engleză la Weber State University în Ogden, Utah. Are un doctorat în scriere creatoare şi literatură modernă şi a publicat 20 de cărţi, atât ficţiune cât şi non-ficţiune, alături de numeroase povestiri şi articole. A primit mai multe distincţii pentru activitatea sa profesorală şi pentru scrierile sale, printre care şi Master Teacher Award, Utah Author of the Year şi Utah Fine Arts Creative Writing Award pentru romanul său Starfire. Recent a făcut parte din consiliul de conducere al Hemingway Foundation.

Yasuo Kuwahara

KUWAHARA, Yasuo

Yasuo Kuwahara avea doar 15 ani în 1944 când a câştigat locul întâi la concursul naţional de planorism al liceelor japoneze. Drept urmare, a fost obligat să intre în serviciul militar pentru a se pregăti ca pilot pe  avioanele de vânătoare. După terminarea războiului, a lucrat pentru Guvernul SUA, iar mai târziu a înfiinţat o firmă de succes în domeniul fotografic. A murit pe neaşteptate în 1980.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top