JURNALUL SATANEI

17,90 lei
SKU
LED.094
Motivul iubirii unui nemuritor (in cazul de fata, Satana) pentru o muritoare (frumoasa Maria, asa-zisa fiica a lui Toma Magnus) aduce in discutie latura romantica a scrierilor lui Leonid Andreev.

Motivul iubirii unui nemuritor (in cazul de fata, Satana) pentru o muritoare (frumoasa Maria, asa-zisa fiica a lui Toma Magnus) aduce in discutie latura romantica a scrierilor lui Leonid Andreev. Numai ca Satana lui Andreev, comparativ cu Demonul lui Lermontov sau cel al lui Byron, este o demitizare moderna. Satana semnifica degradarea pana la ultimele consecinte a Demonului lermontovian. Pierzandu-si total grandoarea si forta, Satana este un invins al propriului ideal de iubire si frumusete. In Jurnalul Satanei, "otrava mortala" se afla in frumusetea lipsita de continut a Mariei. Pierzandu-si iubita, Satana nu se mai poate intoarce de unde a plecat. Experienta lui omeneasca este ucigatoare si definitiva. Ana-Maria Brezuleanu
Informaţii suplimentare
Autor Leonid Andreev
Traducător Ana-Maria Brezuleanu
Copertă Hardcover
Nr. pagini 176
Format 13 x 20
ISBN 973-7786-09-2
new_isbn 9789737786098
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:JURNALUL SATANEI
Rating-ul tău

Leonid Andreev

ANDREEV, Leonid Nikolaevici

LEONID NIKOLAEVICI ANDREEV s-a nascut la 9/21 august 1871 la Oriol. Dupa un debut fulminant in 1901, Andreev este receptat ca unul dintre cei mai de seama scriitori ai vremii. Scrierile ulterioare (Rasul rosu, Guvernatorul, Iuda Iscarioteanul, Povestea celor sapte spanzurati etc.) starnesc polemici aprinse in epoca. Cele mai indraznete cautari stilistice sunt mai usor sesizabile in dramaturgie, in piese ca Viata omului, Anatema, Imparatul Foamete etc. In Scrisori despre teatru (1912-1913), Andreev avanseaza caracteristicile "teatrului panpsihic", ale carui teze sunt ilustrate in piese ca Ekaterina Ivanovna, Ideea, Recviem, Valsul cainilor si altele, dar si in romanul neterminat Jurnalul Satanei. Se stinge din viata la 12 septembrie 1919, in Finlanda.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top