Istorii de caz

Discount 6,60 lei Preţ standard 11,00 lei
SKU
LED.194
"O poveste politista literara, uluitor de complexa si emotionanta... Genul de roman pe care trebuie sa te apuci sa-l recitesti in clipa in care l-ai terminat." Guardian

Istorii de caz (2004) continua seria romanelor de succes semnate de Kate Atkinson. Firul actiunii se deruleaza in jurul a trei tragedii de familie: disparitia unei fetite, asasinarea unei tinere si uciderea unui barbat. Jackson Brodie, detectiv particular, se implica in rezolvarea celor trei cazuri.

Povestea este tulburatoare. Un oarecare mister continua sa planeze asupra ei chiar si atunci cand ai impresia ca ai aflat totul. Autoarea stie sa tina sub control actiunea. Numeroase detalii, portrete de caracter complexe si realiste, descrieri, conversatii si ganduri intime, salturi in timp, destine tragice - totul este bine dozat.

Dincolo de episoadele dramatice, cum ar fi incestul nedescoperit la timp si cu atat mai cumplit, dincolo de violentele de limbaj sau de aspectele nu intotdeauna placute ale vietii, in Istorii de caz se strecoara si o doza de umor si cinism, purtand uneori o masca suprarealista. Este un amalgam captivant, care creeaza un stil fascinant si care te obliga sa citesti romanul, incantat si plin de curiozitate, pana la ultima pagina.

 

"O poveste politista literara, uluitor de complexa si emotionanta... Genul de roman pe care trebuie sa te apuci sa-l recitesti in clipa in care l-ai terminat." Guardian
Informaţii suplimentare
Autor Kate Atkinson
Traducător Sorin Ghergut si Andreea Pulpea
Copertă Flexicover
Nr. pagini 352
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-973-102-042-6
new_isbn 9789731020426
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Istorii de caz
Rating-ul tău

Kate Atkinson

ATKINSON, Kate

KATE ATKINSON, una dintre cele mai îndrăgite şi apreciate scriitoare britanice de azi, s-a născut în York, în 1951. A absolvit Universitatea Dundee în 1974, secţia de Literatură engleză, după care a obţinut doctoratul în Literatură americană.

A început să scrie scurte povestiri în 1981, pentru care a primit mai multe premii. Primul său roman, Behind the Scenes at the Museum (1995), publicat în limba română de Editura Leda sub titlul În culisele muzeului în 2006, a primit premiul Whitbread Book of the Year în 1995. În 1997 apare al doilea roman al său, Human Croquet (Viaţa ca un joc de crochet), primit foarte bine de publicul cititor şi de critica literară. UrmeazăEmotionally Weird (2000) şi colecţia de nuvele Not the End of the World (2002). Dintre piesele de teatru scrise de ea, Abandonment a fost prezentată la Festivalul de la Edinburgh în anul 2000.

Ultima serie de romane, din care face parte şi One Good Turn (apărut la Editura Leda în 2011 sub titlul După faptă şi răsplată), publicat în Marea Britanie în 2006 şi  nominalizat la British Book Awards Crime Thriller of the Year — la care se adaugă Case Histories (2004), publicat la Editura Leda în anul 2007 sub titlul Istorii de cazWhen Will There Be Good News? (2008) şi Started Early, Took My Dog (2010) —, îl are drept personaj principal pe fostul poliţist Jackson Brodie. Cărţile semnate de Kate Atkinson au fost răsplătite cu numeroase premii şi distincţii literare (Saltire Society Scottish Book of the Year Award, British Book Awards Richard & Judy Best Read of the Year, E. M. Forster Award, Prix Westminsteretc.), atingând frecvent statutul de bestseller.

În prezent, autoarea trăieşte la Edinburgh şi este colaboratoare la diverse ziare şi reviste.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top