Întâmplări în irealitate imediată. Inimi cicatrizate

Discount 16,50 lei Preţ standard 27,50 lei
Numai 1981 ramase
SKU
BOK.0269
Întâmplări dintr-o irealitate imediată. Inimi cicatrizate

Colecția Clasici ai literaturii române se îmbogățește cu o nouă capodoperă a ficțiunii noastre: Întâmplări dintr-o irealitate imediată. Inimi cicatrizate de Max Blecher.

„Începutul Întâmplărilor... este cel mai proustian din întregul nostru roman. [...] Căutarea timpului pierdut este, de altfel, una din temele Întâmplărilor..., laolaltă cu criza de identitate consumată între pereții de plută ai camerei în care protagonistul, mai bolnav decât Proust, își petrece mare parte din viață. E curios că nu s-a remarcat faptul că Întâmplările... sunt Amintirile din copilărie mutate în secolul următor și rescrise într-o cheie care nu mai este aceea general-umană și realistă de la Creangă [...], ci una strict individuală, atipică și schizoidă, amestecând realul cu visul și imaginația.”   NICOLAE MANOLESCU

Informaţii suplimentare
Autor Max Blecher
Data apariției Noiembrie 2016
Copertă Flexicover
Nr. pagini 272
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-010-8
new_isbn 9786067930108
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Întâmplări în irealitate imediată. Inimi cicatrizate
Rating-ul tău

BLECHER, Max

     MAX BLECHER s‑a născut la Botoșani la 8 septembrie 1909, într‑o familie înstărită (tatăl, Lazăr Blecher, deținea un magazin de porțelanuri). După studii primare și liceale în țară, pleacă în 1928 în Franța, pentru a studia medicina. În același an, este diagnosticat cu tuberculoză osoasă (morbul lu Pott), o boală degenerativă, incurabilă în epocă. Din cauza durerilor, își va petrece următorii ani prin sanatorii din țară și străinătate. Debutează în revista lui Tudor Arghezi, Bilete de papagal, și apoi colaborează la numeroase publicații românești și străine (Le Surréalisme au service de la révolution a lui André Breton și Les Feuillets inutiles, Adam, Adevărul literar și artistic, Vremea, Viața Românească, Frize, Lumea românească). Face schimb de scrisori cu personalități culturale de seamă, precum Martin Heidegger, André Breton, André Gide, Mihail Sebastian, Ilarie Voronca, Sașa Pană și Geo Bogza. Cu ajutorul acestuia din urmă, de care îl va lega o mare prietenie, debutează în 1934 cu volumul de poeme Corp transparent. Publică în 1936 capodopera sa, romanul Întâmplări în irealitatea imediată, primit cu multă căldură atât de public, cât și de critică,iar în 1937, romanul Inimi cicatrizate. Se stinge din viață la 31 mai 1938.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top