Inalte si blonde

11,00 lei
Numai 9 ramase
SKU
LED.217
Inalte si blonde este un excelent roman de aventuri. Exotice, politiste, erotice. Un omagiu adus filmului, femeii-cliseu (blonda inalta este, de fapt, tipul de femeie fatala din filme) si culturii populare...

Inalte si blonde este un excelent roman de aventuri. Exotice, politiste, erotice. Un omagiu adus filmului, femeii-cliseu (blonda inalta este, de fapt, tipul de femeie fatala din filme) si culturii populare; o critica sociala, totodata, a societatii in curs de mondializare, cu toate influentele malefice pe care civilizatia le aduce lumii a treia si pretul pe care prima o plateste pentru a o exploata pe cealalta. Nu in ultimul rand, o mostra de scriitura de mare rafinament a "romancierului anilor 1980" in Franta.

Regasim in acest roman scriitura tipica a lui Echenoz, inventiva si plina de neprevazut. Dialogurile sunt intotdeauna reusite, descrierile ireprosabile, subiectul captivant.
Informaţii suplimentare
Autor Jean Echenoz
Traducător Vali Constantinescu
Copertă Flexicover
Nr. pagini 224
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-973-102-120-1
new_isbn 9789731021201
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Inalte si blonde
Rating-ul tău

Jean Echenoz

ECHENOZ, Jean

Scriitorul francez JEAN ECHENOZ (n. 1947) isi publica prima lui carte, Le Méridien de Greenwich, la varsta de 22 de ani. Creatia sa a fost incununata cu o serie de premii literare precum Prix Médicis (1983, pentru Cherokee), Premiul Aristeion (1989, Lac), Prix Novembre (1995, Inalte si blonde), Prix Goncourt (1999, Je m'en vais). Printre celelalte romane ale sale se numara L"Équipée malaise, L'Occupation des sols, Ayez des amis. In 1995, cand publica Inalte si blonde, Jean Echenoz are 48 de ani si se afla la jumatatea carierei de scriitor. Pana atunci, toate celelalte romane ale lui avusesera protagonisti barbati. Sosise vremea femeilor.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top