IN CULISELE MUZEULUI

Discount 7,15 lei Preţ standard 11,00 lei
SKU
LED.192
Aparut in 1995, In culisele muzeului ii aduce lui Kate Atkinson Premiul Whitbread si Premiul pentru cel mai bun roman al anului, acordat de revista Lire.

Aparut in 1995, In culisele muzeului ii aduce lui Kate Atkinson Premiul Whitbread si Premiul pentru cel mai bun roman al anului, acordat de revista Lire. Eroina romanului povesteste, inca din momentul conceperii sale, cu un umor si o luciditate feroce, intreaga istorie a numeroasei si insolitei sale familii. Ritmul este alert, sfidand cronologia printr-un neincetat si sclipitor du-te-vino intre prezent si trecut. Totul, intr-o saga a unei familii care este urmarita pe parcursul a patru generatii si ne aduce pana in Anglia anilor '90. Roman familial admirabil, In culisele muzeului se situeaza departe de orice clisee obisnuite ale genului: constructie originala si subtila, alimentata de o verva irezistibila a stilului si de umorul specific britanic, altfel spus, reteta succesului acestui roman de debut al lui Kate Atkinson.
Informaţii suplimentare
Autor Kate Atkinson
Traducător Laura-Georgiana Fratu
Copertă Flexicover
Nr. pagini 464
Format 13 x 20
ISBN 973-102-038-1
new_isbn 9789731020389
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:IN CULISELE MUZEULUI
Rating-ul tău

Kate Atkinson

ATKINSON, Kate

KATE ATKINSON, una dintre cele mai îndrăgite şi apreciate scriitoare britanice de azi, s-a născut în York, în 1951. A absolvit Universitatea Dundee în 1974, secţia de Literatură engleză, după care a obţinut doctoratul în Literatură americană.

A început să scrie scurte povestiri în 1981, pentru care a primit mai multe premii. Primul său roman, Behind the Scenes at the Museum (1995), publicat în limba română de Editura Leda sub titlul În culisele muzeului în 2006, a primit premiul Whitbread Book of the Year în 1995. În 1997 apare al doilea roman al său, Human Croquet (Viaţa ca un joc de crochet), primit foarte bine de publicul cititor şi de critica literară. UrmeazăEmotionally Weird (2000) şi colecţia de nuvele Not the End of the World (2002). Dintre piesele de teatru scrise de ea, Abandonment a fost prezentată la Festivalul de la Edinburgh în anul 2000.

Ultima serie de romane, din care face parte şi One Good Turn (apărut la Editura Leda în 2011 sub titlul După faptă şi răsplată), publicat în Marea Britanie în 2006 şi  nominalizat la British Book Awards Crime Thriller of the Year — la care se adaugă Case Histories (2004), publicat la Editura Leda în anul 2007 sub titlul Istorii de cazWhen Will There Be Good News? (2008) şi Started Early, Took My Dog (2010) —, îl are drept personaj principal pe fostul poliţist Jackson Brodie. Cărţile semnate de Kate Atkinson au fost răsplătite cu numeroase premii şi distincţii literare (Saltire Society Scottish Book of the Year Award, British Book Awards Richard & Judy Best Read of the Year, E. M. Forster Award, Prix Westminsteretc.), atingând frecvent statutul de bestseller.

În prezent, autoarea trăieşte la Edinburgh şi este colaboratoare la diverse ziare şi reviste.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top