IDOLII FORULUI

49,50 lei
Numai 87 ramase
SKU
COR.1065
De ce o clasa de mijloc a spiritului este de preferat "elitei" intelectualilor publici...

Volumul reuneste opiniile a cincisprezece eseisti care incearca sa explice de ce pare Romania blocata intr-un model cultural revolut, punand in discuþie rolul intelectualilor nostri publici cu formaþie enciclopedica in societatea actuala.

Autorii pleaca de la ideea ca in Romania, ca si in societaþile paramoderne, intelectualul public fara o anume specializare isi face iluzia - si publicul ii acorda uneori credit - ca este capabil sa ofere modele sociale. O privire atenta, din tot atatea unghiuri caþi autori sunt, ofera cititorului invitaþia la dialog despre rolul si viitorul intelectualitaþii romanesti, comportamentul acesteia, valorile pe care trebuie sa le promoveze, contribuþia la formarea unor noi generaþii de tineri. Eseistii pledeaza pentru o clasa de mijloc a spiritului dominata de intelectualii specialisti in diverse domenii de activitate si nu pentru intelectualii elitisti, a caror parada pentru cultura de tip enciclopedic, eclectica, sterila nu ofera soluþii.

Tonul decent, critica ideilor si a mentalitaþilor si nu a persoanelor fac din acest volum de eseuri un model de reflectie asupra modului cum trebuie dezbatute problemele Romaniei actuale.
Informaţii suplimentare
Copertă Flexicover
Nr. pagini 232
Format 15,5 x 23,
ISBN 978-973-558-0
new_isbn 9789731355580
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:IDOLII FORULUI
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top