EVANGHELIA LUI IUDA

Discount 6,60 lei Preţ standard 11,00 lei
SKU
LED.158
O posibila rezolvare a dihotomiei paganism-crestinism

Remarcabil poet si prozator, Roberto Pazzi s-a afirmat drept unul dintre cei mai importanti scriitori italieni ai ultimului sfert de veac. Volumele de versuri si romanele sale se bucura de o larga audienta de public si de critica, in Italia si in strainatate, fiind incununate cu distinctii dintre cele mai prestigioase si traduse in peste 20 de limbi.

In ciuda titlului sobru, de exegeza stiintifica, Evanghelia lui Iuda se citeste cu sufletul la gura, marcând o adevarata redescoperire a bucuriei lecturii. Subtil cunoscator al istoriei si mitologiei, scriitorul se dovedeste un fin cunoscator al psihologiei cititorului, al carui interes trebuie sa ramâna treaz pe parcursul naratiunii.

Un roman istoric, o cronica de moravuri, o sarada religioasa, acestea (si altele inca) sunt tot atâtea ipostaze sub care "Evanghelia lui Iuda" ni se infatiseaza. Reusita rezida tocmai in virtuozitatea autorului de a cumpani ingredientele, topindu-le cu mestesug in fluxul naratiunii, opera astfel rezultata inscriindu-se undeva intre "Memoriile lui Hadrian" si "Numele trandafirului", cu accente din Borges sau Eliade.
Informaţii suplimentare
Traducător Mihai Banciu
Copertă Flexicover
Nr. pagini 324
Format 10,2 x 18
ISBN 973-7786-17-3
new_isbn 9789731020181
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:EVANGHELIA LUI IUDA
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top