Europa

8,90 lei
Numai 188 ramase
SKU
LED.347
Roman nominalizat la Booker Prize 1997

"Delectati-va cu aceasta calatorie de la Milano la Parlamentul European din Strasbourg, in care porneste naratorul, Jerry Marlowe, impreuna cu colegii sai lectori de limbi straine, carora li se alatura si un grup de sustinatori din randurile studentilor - majoritatea de sex feminin… Scotandu-si palaria in fata lui Joyce si Beckett, Parks repurteaza o adevarata reusita literara." Mail on Sunday

 

Europa este un roman ce goneste frenetic pagina dupa pagina in ritmul rulajului unui autocar pe autostrazile Europei si al cascadei gandurilor de neoprit, numai bune de psihanalizat, ale lui Jerry Marlow, un Woody Allen in varianta de ex-pat britanic, aflat in plina criza de 45 de ani.

Autocarul ultramodern, ultradotat, ultraluminat si fasonat, poarta dezlantuit - precum altadata taurul Zeus pe rapita Europa - o delegatie cosmopolita formata din lectori de limbi straine ce au pornit cu jalba-n bat din nordul Italiei cu destinatia Parlamentul European, pentru a-si expune doleantele inaintea inaltului for european.

Grupul pestrit, poliglot, bine metisat, asa cum ii sade bine unei Europe ce si-ar putea imprumuta cordial deviza de la United Colours of Benetton, se pretinde victima a unei aprige discriminari practicate de guvernul italian si s-a decis, intr-un act de curaj si razvratire supreme, sa-si caute dreptatea - unde oare, daca nu la Strasbourg!

Dar treptat vietile eroilor - mai mult sau mai putin excentrice - isi deschid secretele, obsesiile, iluziile, ticurile, dezmagirile, pasiunile, frustrarile intr-un turbion tragicomic, cu un deznodamant total neasteptat.

 

Nascut la Manchester in 1954, TIM PARKS a crescut la Londra si a studiat la universitatile Cambridge si Harvard. În 1981 s-a mutat in Italia, unde traieste si in prezent impreuna cu familia sa. Este autorul a paisprezece romane de succes, printre care se numara Europa (finalist in cursa pentru Booker Prize in 1997), Destiny, Cleaver si, mai recent, Dreams of Rivers and Seas, toate publicate si in numeroase limbi straine. Romanul sau de debut, Tongues of Flame, a fost distins cu Betty Trask Award in 1986.

În anii ‘90, a scris doua carti de non-fictiune, relatari extrem de personale ale vietii din nordul Italiei, Italian Neighbours si An Italian Education, lucrari care i-au adus o celebritate si popularitate remarcabile pentru umorul si subtilitatea lor antropologica.

La acestea s-a adaugat in 2002, cu un succes inca si mai rasunator, A Season with Verona. Alte lucrari de non-fictiune includ o istorie a Bancii Medici din Florenta secolului al XV-lea, Medici Money, si - mai recent - o reflectie profunda pe tema sanatatii, bolii si meditatiei, Teach Us to Sit Still.

Parks este, de asemenea, traducatorul operelor lui Alberto Moravia, Italo Calvino, Roberto

Calasso, Antonio Tabucchi si Machiavelli in limba engleza. Colaboreaza frecvent cu recenzii

la New York Review of Books si London Review of Books, eseurile sale fiind publicate in

volumele Hell and Back si The Fighter.

Informaţii suplimentare
Traducător Irinea Negrea
Copertă Flexicover
Nr. pagini 352
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-973-102-272-7
new_isbn 9789731022727
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Europa
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top