Educație plastică - Manual pentru clasa a VII-a

Discount 16,19 lei Preţ standard 24,90 lei
Numai 1985 ramase
SKU
EDU.351

În conformitate cu Programa școlară aprobată prin OM nr.3393 din 28.02.2017

Echipa de autori formată din Rita Bădulescu, Adriana Brăileanu, Liliana Marin și Mădălina Gheorghe-Tănase a pornit în elaborarea acestui manual de la nevoia lor, ca profesori practicieni, de a avea la dispoziție un instrument didactic solid, modern și eficient care să îi ajute efectiv în activitatea la clasă.

Cinci motive pentru a alege manualul de educație plastică propus de Grupul Editorial Corint:

• Informațiile prezentate sunt clare, concise, potrivite nivelului gimnazial. Există un echilibru în ceea ce privește ponderea imaginilor și a textului, iar cantitatea informațiilor este proporțională cu cea cerută de activitățile de învățare și evaluare.

• Propunerile de exerciții și activități practice, temele și subiectele sunt concepute în funcție de preocupările tipice elevilor, lăsând liberă posibilitatea de alegere a altor subiecte. Conținuturile sunt abordate interdisciplinar, făcând trimiteri la conținuturi de limba și literatura română, educație muzicală, biologie, istorie etc.

• Capitolul de proiecte utilizează abilități, calități și informații obținute pe parcursul anului școlar. Temele de proiect pot fi aplicate fiecărui capitol în parte sau pot fi utilizate ca activități recapitulative și de evaluare alternativă, prin componenta portofoliului de documentare.

• Temele abordate sprijină formarea abilităților practice, de observație și analiză vizuală, precum și de familiarizare cu tehnicile studiului după natură, cu elaborarea unor structuri compoziționale simple.

• Modul de abordare a conținuturilor ajută la formarea unor competențe utile în viața de zi cu zi: să înțeleagă și să aprecieze o operă de artă, să își aleagă cu gust vestimentația și să își decoreze camera folosind culori armonioase etc.

Informaţii suplimentare
Autor Rita Bădulescu
Adriana Brăileanu
Liliana Marin
Mădălina Adriana Gheorghe-Tănase
Imprint Corint Educaţional
Gen Educațional
Data apariției Octombrie 2019
Copertă Softcover
Nr. pagini 80
Format 20,5 x 26 cm
ISBN 978-606-944-768-0
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Educație plastică - Manual pentru clasa a VII-a
Rating-ul tău

Rita Bădulescu este profesor de arte vizuale la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești, a inițiat grupul „Educație plastică”, administrat împreună cu coautoarele manualului, prin care promovează talentul nativ al copiilor, valorificat de profesorii din țară în diferite activități școlare și extrașcolare, și în care sunt postate diferite materiale, fiind un suport metodologic, care sprijină profesorii debutanți. A desfășurat numeroase acțiuni de susținere a predării educației plastice în școli, când s-a propus reducerea numărului de ore în 2020 și eliminarea notelor în 2022, demonstrând importanța educației artistice prin petiții și memorii, solicitând sprijinul societății civile al asociației de părinți și al conducerii UAP. Are o experiență la catedră de peste 35 de ani în învățământul gimnazial, formal vocațional și la cluburi de artă. Este profesor metodist în cadrul ISJ Prahova, autor a numeroase manuale școlare aprobate Ministerul Educației, artist plastic profesionist, membru UAP.

BRĂILEANU, Adriana

ADRIANA BRĂILEANU – profesor gradul didactic I (Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești); a absolvit Facultatea de Arte Decorative și Design a Universităţii Naționale de Arte Bucureşti, secţia Sticlă, doctor al Facultăţii de Filosofie a Universității din Bucureşti; artist plastic, membru al Uniunii Artiştilor Plastici, cu expoziţii personale și de grup naţionale şi internaţionale; membru fondator al Asociației Dintr-un Basm, colaborator la proiecte de tip Erasmus+.

Liliana Marin este profesor de arte vizuale la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești. Are experiență la catedră de 14 ani în învățământul formal vocațional și în învățământul gimnazial, activând și ca muzeograf la Muzeul „Nicolae Grigorescu” din Câmpina. Este profesor mentor din 2020, artist plastic profesionist, membru UAP, în prezent, președintă a filialei UAP Prahova.

Mădălina Gheorghe-Tănase este profesor de arte vizuale la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești, doctor în estetică și filosofia artei, cu o teză în domeniul educației prin artă cu titlul „Cunoașterea în artă. Educarea sensibilității estetice în școală”. Are experiență la catedră de 20 de ani în învățământul gimnazial, formal vocațional și non-formal. Formator la Primaria Municipiului București - PROEDUS (Centrul de Proiecte și Programe Educative și Sportive),  profesor mentor din 2018, artist plastic profesionist, membru UAP.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top