Dubla constrangere

16,50 lei
Numai 160 ramase
SKU
LED.380
„Un amestec uluitor de fapte reale si fictiune… puternic… o carte socanta.” – The Hartford Chronicle

Cand Laurel Estabrook, studenta in al doilea an la colegiu, este atacata in vreme ce se plimba cu bicicleta pe un drumeag din Vermont, viaţa ei se schimba pentru totdeauna.

Pana atunci o fata deschisa si inconjurata de prieteni, Laurel isi gaseste refugiul in fotografie si incepe sa lucreze ca voluntara, apoi, dupa terminarea colegiului, ca angajata a unui adapost pentru oamenii strazii. Acolo il cunoaste pe Bobbie Crocker, un batran suferind de schizofrenie, a carui singura avere este o cutie de fotografii pe care o ţine departe de ochii curiosilor. Cand Bobbie moare pe neasteptate. Laurel descopera ca povestile acestuia erau adevarate: Bobbie Crocker fusese candva un fotograf de succes, care lucrase cu personaje legendare precum Chuck Berry, Robert Frost si Eartha Kitt.

Pe masura ce fascinaţia lui Laurel faţa de viaţa lui Bobbie incepe sa se transforme in obsesie, ea devine convinsa ca unele dintre fotografiile acestuia dezvaluie un secret de familie intunecat, adanc ascuns. Iar cautarea adevarului o va purta intr-un joc de-a soarecele si pisica cu cei care o urmaresc si care susţin ca vor sa o salveze.

In acest fascinant thriller literar, plin de personaje complexe si surprinzatoare – printre care ii intalnim pe Jay Gatsby si pe Daisy Buchanan –, Chris Bohjalian isi poarta cititorii intr-o calatorie memorabila, surprinzatoare si obsedanta.

„Cel mai captivant si mai bine scris thriller psihologic pe care l-am citit vreodata. Are oroarea pura din Tacerea mieilor, fiind totodata si cel mai indrazneţ, mai personal si mai puternic roman de pana acum al lui Bohjalian. Dubla constrangere este capodopera lui, cartea pentru a carei scriere s-a nascut.” – Howard Frank Mosher „Un amestec uluitor de fapte reale si ficţiune… puternic… o carte socanta.” – The Hartford Chronicle

„Construita cu maiestrie si plina de sentimente intense… Bohjalian se joaca cu minţile noastre intr-un mod care in final il evoca nu pe F. Scott Fitzgerald, ci pe acel maestru al ocolisurilor si suspansului, Alfred Hitchcock.” – The Miami Herald

„Un mister ancorat in suferinţa, o poveste dureroasa si chiar obsedanta despre influenţe literare, amagiri, obsesii.” – GregoryMaguire „Un puzzle fascinant… o intreprindere riscanta pentru autorul de bestselleruri Bohjalian… care reuseste sa duca la bun sfarsit o premisa complicata si uimitoare.” – Publishers Weekly

Informaţii suplimentare
Autor Chris Bohjalian
Traducător Irina Bojin
Copertă Hardcover
Nr. pagini 352
Format 15 x 23
ISBN 978-973-102-315-1
new_isbn 9789731023151
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Dubla constrangere
Rating-ul tău

Chris Bohjalian

BOHJALIAN, Chris

Chris Bohjalian a scris treisprezece romane de mare succes, intre care Before You Know Kindness, The Buffalo Soldier, Skeletons at the Feast, The Law of Similars si mai recentul Secrets of Eden, multe dintre scrierile sale figurand pe poziţii de top in lista de bestselleuri a ziarului New York Times. Romanul Midwives a fost declarat "Cea mai buna carte" de Publishers Weekly si inclus pe lista de preferinţe a Clubului de lectura al lui Oprah. Thrillerele sale au fost traduse in peste douazeci si cinci limbi si doua dintre ele – Midwives si Past the Bleachers – au fost ecranizate. In 2002, lui Bohjalian i-a fost atribut New England Book Award. Locuieste in Vermont cu soţia si fiica lui. Mai multe detalii pe: www.chrisbohjalian.com.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top