Drumul mătăsii. O istorie în imagini

Autor:

Wang Qing

Discount 24,67 lei Preţ standard 32,89 lei
Numai 972 ramase
SKU
BOK.0475

Primul album din noua colecție a Editurii Corint:

Descoperă China

„Istoria Turpanului mi-a aprins iubirea arzătoare pentru orașul meu natal. Asemenea unui burete care absoarbe apa, am surprins cu aparatul de fotografiat imaginile poporului meu, pentru a-i reflecta viața, credințele și sentimentele. Imaginile devin o modalitate nouă de a răspândi cultura contemporană a Drumului Mătăsii și, totodată, pot servi ca viitoare mărturie istorică a sa.

Am petrecut opt ani vizitând vechile sate din jurul Turpanului pentru a explora urmele anticului Drum al Mătăsii. Locuitorii acestor sate sunt în marea lor majoritate uiguri. Le-am câștigat încrederea prin dialog și am legat prietenii trainice prin fotografii. Treptat, fotografiile pe care le-am făcut au devenit obiecte de preț în casele lor. Acestea reprezentau fie nou-născuți, fie vreun bătrân muribund, imagine lăsată ca amintire fiilor sau fiicelor sale; fotografiile puteau imortaliza un moment din copilărie sau o clipă superbă de viață. Când discutam cu sătenii, eram un oaspete respectat al imamului satului; când îmi era sete sau foame în timpul unei ședințe foto, puteam să bat la ușa oricui și să cer apă sau puțină nang, un soi de lipie cu coajă tare. Când mergeam pe uliță, eram salutată de locuitorii zâmbitori, care îmi vorbeau ca și cum am fi fost vechi prieteni.

Înțelegerea noastră tacită vine dintr-o recunoaștere de ambele părți. Este o aspirație din adâncul sufletelor noastre, un soi de împărtășire a gratitudinii, un respect reciproc pentru culturile și popoarele noastre, și pentru sentimentele profunde dintre oameni.

Diversitatea, bogăția, profunzimea și caracterul cuprinzător reprezintă spiritul Drumului Mătăsii și, totodată, farmecul orașului meu.”

Wang Qing, fotografă independentă

Informaţii suplimentare
Autor Wang Qing
Traducător Mirella Acsente
Data apariției Decembrie 2018
Copertă Hardcover
Nr. pagini 126
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-465-6
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Drumul mătăsii. O istorie în imagini
Rating-ul tău

QING, Wang

Wang Qing, fotografă independentă

Wang Qing s-a născut în martie 1975 și, începând cu anul 1990, s-a ocupat de fotografie pe film, iar în 2006 a început să lucreze fotografii digitale. Între 2012 și 2013 a studiat la Academia de Film din Beijing.

De multă vreme face fotografii legate de cultura și peisajele Drumului Mătăsii, ca și de viața de zi cu zi a populației uigure locale. Fotografiile ei tematice – precum Ecouri de viață, Taoiști, Xingyue și Wenling, Tinere uigure, Înmormântare – au fost publicate în diferite reviste și ziare, printre care Chinese Photography, China Pictorial (versiunile în chineză și engleză), Southern Metropolis Weekly, Photographic Travel, Lens și New York Times. Aceste fotografii au apărut și în secțiunile foto ale unor site-uri precum New York Times, sina.com, sohu.com, tencent, precum și pe site-ul Asociației Fotografilor Chinezi.

Seriile ei de fotografii, ca de pildă Ecouri de viață și Taoiști, au fost răsplătite cu numeroase premii, printre care: premiul pentru literatură din cadrul celei de-a opta ediții a Humanity Photo Awards, organizată de China Folklore Photography Association și UNESCO; o bursă a Festivalului Internațional de Fotografie Pingyao; premiul pentru cea mai bună fotografie în cadrul concursului International Photography Awards. De asemenea, a primit titlul de „Fotograful anului cu cea mai profundă perspectivă” și s-a aflat pe lista scurtă pentru premiul Lucie. Lucrările ei au fost expuse în expoziții itinerante, printre care multe găzduite de orașul New York.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top