DIMENSIUNEA REPRESIUNII DIN ROMANIA

16,50 lei
Numai 122 ramase
SKU
COR.1261
Volumul trateaza dislocarile de persoane si fixarile de domiciliu obligatoriu din regimul comunist, fiind prima lucrare care abordeaza acest subiect de sine statator si prima cercetare bazata pe documentele din arhiva CC al PCR...

Volumul trateaza dislocarile de persoane si fixarile de domiciliu obligatoriu din regimul comunist, fiind prima lucrare care abordeaza acest subiect de sine statator si prima cercetare bazata pe documentele din arhiva CC al PCR, cat si ale fostelor organe de securitate. Lucrarea reconstituie, pe baza documentelor inedite de arhiva, ca si a memorialisticii, dislocarile de persoane si fixarile de domiciliu obligatoriu in Romania, din perioada 1948-1989, dupa venirea partidului comunist la putere, care au avut loc in baza ideologiei „luptei de clasa”. Cercetarea arata unde si de cine a fost luata decizia unor asemenea masuri administrative, cine au fost executorii, pe cine au afectat masurile, cum au decurs operatiile de dislocare, conditiile de trai in locurile stabilite de autoritati, neregulile si abuzurile autoritatilor in inventarierea si administrarea bunurilor ramase de la familiile dislocate, scopurile unor asemenea masuri.

Cartea este insotita de o anexa documentara continand fotografii si documente in facsimil de la Arhivele Nationale ale Romaniei, Arhiva CNSAS si Arhiva Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti - Directia Instantelor Militare. Compartimentul Arhiva Cernica, relevante pentru subiectul tratat.

Informaţii suplimentare
Autor Nicoleta Ionescu-Gura
Copertă Flexicover
Nr. pagini 448
Format 16 x 23 cm
ISBN 978-973-135-578-8
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:DIMENSIUNEA REPRESIUNII DIN ROMANIA
Rating-ul tău

IONESCU-GURA, Nicoleta

Nicoleta Ionescu-Gura (n. 1969 la Urziceni, jud. Ialomita) a absolvit Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti. Este doctor in istorie al Universitatii din Bucuresti. Studii postuniversitare de specializare in drept international la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. Este coautor al volumului Membrii CC al PCR (1945-1989). Dictionar (Editura Enciclopedica, Bucuresti, 2004). Este autorul lucrarilor: Stalinizarea Romaniei. Republica Populara Romana: 1948-1950. Transformari institutionale, Editura ALL, Bucuresti, 2005 (Premiul Academiei Romane, in anul 2007) si Nomenclatura Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Roman, Editura Humanitas, Bucuresti, 2006.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top