DICTIONAR EXPLICATIV AL LIMBII ROMANE SI ENCICLOPEDIC DE NUME PROPRII

Discount 74,90 lei Preţ standard 82,50 lei
Numai 1730 ramase
SKU
EDU.137
Dictionarul explicativ al limbii romane si enciclopedic de nume proprii, o lucrare necesara publicului larg, contine corpusul uzual al limbii romane contemporane.

Dictionarul explicativ al limbii romane si enciclopedic de nume proprii, o lucrare necesara publicului larg, contine corpusul uzual al limbii romane contemporane. Definitiile, clare si concentrate din punct de vedere semantic, sunt insotite uneori de sinonime ale cuvintelor-titlu si de indicatii asupra ariei de raspandire, la unele cuvinte polisemantice si la sensuri mai dificile inserandu-se si exemple edificatoare.

Autorii au acordat o atentie speciala neologismelor de ultima ora, incluzand termeni noi, cu larga intrebuintare in limba actuala, unii neinregistrati in alte dictionare. Pentru aceste unitati lexicale s-a indicat, acolo unde era necesar, si pronuntarea.

Partea de dictionar enciclopedic in care sunt inregistrate numele proprii va interesa, cu siguranta, pe multi cititori. Aici sunt date informatii succinte despre remarcabili oameni de stiinta si cultura, laureati ai Premiului Nobel, personalitati ale istoriei universale, despre cele mai cunoscute personaje mitologice, dar si despre continente, tari si orase importante.

Autorii sunt cercetatori cu experienta ai Institutului de Lingvistica „Iorgu Iordan - Al. Rosetti” al Academiei Romane, autori ai mai multor dictionare si lucrari normative de prestigiu, laureati ai Premiului Academiei. Numele lor acorda lucrarii de fata girul unor specialisti cunoscuti, care au elaborat acest dictionar in conformitate cu ultimele lucrari normative ale limbii romane, in special cu noua varianta a Dictionarului ortografic, ortoepic si morfologic (DOOM, 2005) si cu Gramatica Academiei Romane (GALR, 2005).

Informaţii suplimentare
Imprint Corint Educaţional
Copertă Hardcover
Nr. pagini 1024
Format 17 x 24 cm
ISBN 978-973-135-509-2
new_isbn 9789731355092
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:DICTIONAR EXPLICATIV AL LIMBII ROMANE SI ENCICLOPEDIC DE NUME PROPRII
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top