De peste mări și țări

Discount 26,34 lei Preţ standard 43,90 lei
SKU
BOK.0633

Amintiri din viața diplomatică de odinioară

”Andrei Filotti ne vorbește despre familia lui, ne este călăuză printre pasionantele ramificații genealogice, ne permite agreabile răgazuri la moșia de familie de la Pochidia. Reușește apoi să păstreze intactă experiența copilului care a trăit în vâltoarea istoriei, ne poartă la Istanbul, Atena, Sofia şi Budapesta, pe urmele misiunilor diplomatice ale tatălui său. Observațiile sunt exacte, detaliile bogate, povestea curge cu farmec și, pasionați de scriitură, învățăm despre mecanica diplomației epocii, despre cum era privit «celălalt», despre felul în care erau educați copiii de diplomați, dar și cum se jucau, ce vizitau, cum sărbătoreau sau ce le plăcea să mănânce. Fresca grandioasă și deseori sumbră a «marii istorii» se întrețese cu detaliile în filigran ale «micii istorii», ale vieții de zi cu zi, atât de importante pentru o autentică înțelegere a trecutului.” FILIP-LUCIAN IORGA

„Având în vedere atât copilăria mea, cât și activitatea mea profesională ulterioară, mă aflu poate în situația puțin obișnuită de a fi cunoscut ambele lumi și de a le putea compara direct. Lumea diplomatică în care mi-am petrecut copilăria și pe care o visam ca pe un viitor nu mai este cea de astăzi. Și sunt convins că, dacă, printr-un concurs de împrejurări inexplicabil, aș fi ajuns să am o carieră în serviciul diplomatic, decăderea acestei activități m-ar fi afectat în mare măsură. Cred că am fost mai fericit având o profesie cu caracter tehnic, în care am avut puține constrângeri și am putut să le depășesc pe cele pe care le-am avut, în care am putut să realizez măcar o parte din ceea ce speram să pot realiza în viață.” ANDREI FILOTTI

Informaţii suplimentare
Autor Andrei Filotti
Data apariției Octombrie 2020
Copertă Softcover
Nr. pagini 604
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-931-6
new_isbn 9786067939316
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:De peste mări și țări
Rating-ul tău

Istoria cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligență, bun-gust și subtilitatea conversației din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântați nu numai cu avere și ranguri, ci și cu patriotism, spirit de sacrificiu și simțul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografi i, evocări, literatură „cu ștaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria dramatică și plină de farmec a vechilor elite românești sau de pe alte meleaguri. Purtați de dorința de a ne aminti cine suntem, să deschidem vechile cufere rămase de la bunici, să suflăm praful de pe blazon și să-l purtăm, cu mândrie, pe o carte.

FILOTTI, Andrei

     ANDREI FILOTTI s-a născut la București, în 1930. Tatăl său, Eugen Filotti, a fost ministru plenipotențiar în Turcia, Grecia, Bulgaria și Ungaria, secretar general al Ministerului Afacerilor Străine. Doctor inginer al Institutului Politehnic, Andrei Filotti a devenit unul dintre principalii specialiști în domeniul gospodăririi apelor, șef de proiect al Planului General de Amenajare a Apelor din România. A predat primul curs de gospodărire a apelor din învățământul universitar românesc. După ce a emigrat în SUA, a fost consilier tehnic șef al Secretariatului General al ONU de la New York, a coordonat asistența tehnică în domeniul hidrotehnic în țări ca India, Bangladesh, Senegal, Ciad, Nigeria, Maroc, Siria, Madagascar. După pensionare, a continuat să lucreze ca expert internațional pentru guvernul SUA, dar și în proiecte de combatere a corupției din activitățile de investiții guvernamentale în SUA, Uganda și Republica Congo.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: