CUORE

27,50 lei
Numai 1976 ramase
SKU
EDU.387

O capodoperă a literaturii pentru copii

Apărut în 1886, Cuore este considerat o capodoperă a literaturii pentru copii. Romanul s-a bucurat de un imens succes, dovedit de faptul că, în același an, s-au tipărit patruzeci de ediții, apoi a fost tradus în peste douăzeci și cinci de limbi.

Cartea are o puternică amprentă educativ-pedagogică și a fost foarte apreciată de public, copii și părinți deopotrivă, pentru bogăția personajelor, a întâmplărilor narate, a sentimentelor dezvăluite, a trăirilor intense.

Cuore este romanul-jurnal al elevului Enrico Bottini care povestește numeroase episoade din viața lui și își prezintă pe larg colegii și învățătorul.

Romanul are trei părți distincte: jurnalul propriu-zis al lui Enrico, scrisorile părinților și singura scrisoare a surorii sale precum și povestirile lunare dictate de învățător.

Cuore îndeamnă la cunoașterea prin experiență, cultivă sociabilitatea, conștiința de sine, cinstea, comportarea civilizată.

Informaţii suplimentare
Autor Edmondo De Amicis
Traducător Geta Popescu
Imprint Corint Educaţional
Gen Educațional
Data apariției August 2020
Copertă Softcover
Nr. pagini 304
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-918-7
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:CUORE
Rating-ul tău

DE AMICIS, Edmondo

      După ce a renunțat la cariera militară, EDMONDO DE AMICIS (1846–1908), a devenit jurnalist militar, publicând în câțiva ani șase jurnale de călătorie, gen literar care s‑a bucurat de mare succes în rândurile publicului italian. După această perioadă bogată în călătorii, De Amicis s-a stabilit definitiv la Torino, unde, în 1886, publică romanul Cuore. Carte pentru copii. Printre scrierile sale se numără și Romanzo d’un maestro (Romanul unui învățător, 1890), Amore e ginnastica (Dragoste și gimnastică, 1892), La maestrina degli operai (Tânăra învățătoare a muncitorilor, 1895).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: