CASELE DE TOLERANTA INTRE 1830 si 1930

5,50 lei
SKU
COR.0414
Istoric si jurnalist, Laure Adler este o figura marcanta a culturii franceze actuale. In cartea de fata, autoarea restituie faptului cotidian viata femeilor usoare cu diferentele care o separa pe mondena întretinuta de prostituata strazii.

"Prostituatele raman, la fel ca in trecut, stanjenitoare, tulburatoare, fascinante. In ciuda evolutiei moravurilor, ele perturba ordinea sociala si ne bulverseaza inca imaginarul. In cel mai bun caz, acceptam ca ele exista [...] iar in cel mai rau, le transformam in masinarii ale dorintei, anulandu-le identitatea: in secolul al XIX-lea le izolam, le inchideam in spatii anume, astazi le drogam. La capatul drumului, se afla disparitia itinerarului, lipsa destinului individual."

Iata cum enunta Laure Adler ratiunea aflata la originea demersului sau istoriografic recuperator: in cartea de fata, autoarea restituie faptului cotidian viata prostituatelor, cu toate diferentele care o separa pe mondena intretinuta de prostituata strazii. Facand apel la documentele de arhiva (presa, dosarele de politie si judecatoresti) si la numeroase surse literare, lucrarea reconstituie mentalitati si schiteaza istoria lumii interzise a prostitutiei.
Informaţii suplimentare
Copertă Flexicover
Nr. pagini 230
Format 13 x 20
ISBN 973-653-651-3
new_isbn 9789736536519
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:CASELE DE TOLERANTA INTRE 1830 si 1930
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top