Cartea lui Daniel

Discount 6,60 lei Preţ standard 11,00 lei
SKU
LED.206
"O opera de arta aproape perfecta, iar arta la acest nivel nu poate aduce decat bucurie." Joyce Carol Oates

Aparuta in 1971 si nominalizata la National Book Award, Cartea lui Daniel a fost cea care i-a adus lui Doctorow consacrarea ca scriitor. Romanul se bazeaza pe un fapt istoric, judecarea si executia lui Ethel si Julius Rosenberg, comunisti americani care si-au gasit moartea pe scaunul electric in 1953, dupa ce au dezvaluit Uniunii Sovietice secrete legate de armele nucleare.

Povestea celor doi comunisti din epoca McCarthy, in roman purtand alte nume, este rememorata de fiul lor Daniel, multi ani mai tarziu. Dincolo de pretextul istoric, Cartea lui Daniel este articulata pe conflictul dintre incredere si tradare, pe care Doctorow il foloseste si il incorporeaza in fiecare aspect al cartii, de la subiectul propriu-zis pana la cel mai abstract simbol. Iar rezultatul este o carte de amintiri, dar si o carte de investigatie si evaluare inteligenta a istoriei, o carte despre natura vinovatiei si a inocentei, despre relatia complicata dintre oameni si natiuni, o capodopera politica, filosofica si literara.

 

"O opera de arta aproape perfecta, iar arta la acest nivel nu poate aduce decat bucurie." Joyce Carol Oates

 

"Remarcabila... unul dintre cele mai frumoase romane." Minneapolis Star Tribune

 

"Tulburatoare, splendida, foarte emotionanta." Houston Post

 

"Un roman contemporan extraordinar, o opera uluitoare." San Francisco Chronicle
Informaţii suplimentare
Autor E.L. Doctorow
Traducător Virgil Stanciu
Copertă Flexicover
Nr. pagini 448
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-973-102-133-1
new_isbn 9789731021331
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Cartea lui Daniel
Rating-ul tău

E.L. Doctorow

DOCTOROW, Edgar Laurence

EDGAR LAURENCE DOCTOROW, nascut la New York, in 1931, este descendentul unei familii de evrei rusi, care a reusit sa se impuna in viata literara americana printr-o serie de romane ce imbina sensibilitatea si duritatea, intr-o proportie care-i caracterizeaza personalitatea, reconstituind episoade dramatice din istoria americana moderna si contemporana.

Dintre ele mentionam: Welcome to Hard Times, Big As Life, The Book of Daniel, nominalizat pentru National Book Award, Ragtime, National Book Critics Circle Award for Fiction and the Arts and Letters Award, Loon Lake, American Anthem, World?s Fair, National Book Award, The WaterworksThe March, castigator al National Book Critics Award for Fiction si PEN/Faulkner Award (2006), finalist pentru Premiul Pulitzer si nominalizat pentru National Book Award. Editura Leda, Grupul Editorial Corint, a publicat pana in prezent romanele Ragtime, Cartea lui Daniel si Billy Bathgate.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top