Boko Haram

Discount 9,90 lei Preţ standard 34,90 lei
Numai 1918 ramase
SKU
BOK.0367

Cea mai sângeroasă grupare teroristă a lumii

Insurecția din Nigeria condusă de luptătorii grupului islamist Boko Haram a lăsat mii de morți, a destabilizat cea mai mare economie din Africa, a îngrijorat și a revoltat o lume întreagă din cauza violențelor extreme la care s-au dedat jihadiștii. Cu toate acestea, gruparea nigeriană continua să rămână un mister, unul pe care ziaristul Mike Smith reușește să îl dezlege. Cu ajutorul anchetelor pe care el și colegii săi le-au desfășurat pe teren, al interviurilor luate „la cald”, dar și al unei laborioase cercetări a izvoarelor istorice, autorul izbutește să ne ofere o prezentare nu doar a uneia dintre cele mai absurde și fanatice grupări teroriste, ci și a tarelor profunde ale Nigeriei care au dus la apariția mișcării jihadiste și care, din păcate, continuă să o întrețină. Căci, așa cum demonstrează magistral Mike Smith, Boko Haram există și continuă să poată racola adepți pentru că în cea mai populată și mai tânără țară a continentului african continuă să domnească sărăcia și corupția.

Boko Haram, cea mai sângeroasă grupare teroristă a lumii – o carte unică în România, recomandată călduros de cele mai prestigioase publicații internaționale (de la The New York Review of Books și The Economist până la The Telegraph); o carte fascinantă, cu un subiect „fierbinte”. 

„O investigație jurnalistică realizată cu cea mai mare meticulozitate.” The New York Review of Books

„O carte scrisă cu obiectivitate și spirit de pătrundere... extraordinar de ușor de citit, dacă ținem cont de subiect.” The Telegraph

„Cartea lui Mike Smith va deveni un extraordinar izvor pentru istoricii viitorului care vor vrea să studieze Nigeria.” The Economist

Informaţii suplimentare
Autor Michael Smith
Traducător Dragoș Zetu
Data apariției Noiembrie 2017
Copertă Flexicover
Nr. pagini 336
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-185-3
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Boko Haram
Rating-ul tău

SMITH, Michael

Michael Smith (n. 1975) este corespondent extern al agenției de știri France-Presse (AFP), iar, din 2015, editor-șef adjunct al biroului AFP din Ierusalim, unde se ocupă de prezentarea știrilor despre Israel și teritoriile palestiniene. A fost corespondent pentru Africa de Vest, deținând funcția de corespon-dent-șef al biroului AFP din Lagos între 2010 și 2013. A scris numeroase articole despre insurecția Boko Haram.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top