BÉATRIX

Discount 6,60 lei Preţ standard 11,00 lei
SKU
LED.063
In Béatrix intalnim numeroase pagini care pot face parte aproape fara modificari dintr-o piesa de teatru. Dialogurile sunt alerte, repli­cile rapide si precise ca incru­cisarile de floreta...

Scriitor realist prin excelenta, Balzac stie sa foloseasca si recuzita romantica atunci cand subiectul o cere. Prima parte a romanului este un argument in aceasta privinta. Intalnim personaje desprinse parca din vechile tapiserii sau din romanele lui Walter Scott (Balzac se dorea "un Walter Scott plus un arhitect"), tirade inflacarate si epis­tole pline de pasiune (Calyste catre Béatrix), batalii purtate dupa legile onoarei si ale fairplay-ului (barbatii du Guénic, in razboiul pentru DOAMNA), scene melodramatice s.a.m.d. (...)

In Béatrix intalnim numeroase pagini care pot face parte aproape fara modificari dintr-o piesa de teatru. Dialogurile sunt alerte, repli­cile rapide si precise ca incru­cisarile de floreta, aparteurile impeca­bile, tiradele ferme­catoare, gesturile si mimica personajelor - adevarate indi­catii regizorale. (...)

Béatrix este un interesant roman balzacian, construit prin antiteza, in care se confrunta sau se concerteaza lumi, epoci, oameni, un roman de moravuri, dar, mai ales, de dragoste. Lectura lui devine o cala­torie de cateva ore intr-un spatiu-timp plasmuit din realitate si fictiune, cu personaje carora iubirea le confera tinerete fara batranete si viata fara de moarte. Lucia Patachi
Informaţii suplimentare
Autor Honoré de Balzac
Traducător Lucia Patachi
Copertă Hardcover
Nr. pagini 336
Format 13 x 20 cm
ISBN 973-102-084-6
new_isbn 9789731020846
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:BÉATRIX
Rating-ul tău

Honoré de Balzac

Honoré de Balzac (1799–1850) s-a consacrat literaturii de foarte devreme, publicând sub pseudonim, încă din 1821, mai multe romane noir, dar adevărata recunoaștere o va dobândi abia în 1829, anul în care vede lumina tiparului primul roman semnat cu numele său (ortografiat Honoré Balzac): Ultimul șuan…, de­venit, în 1841, Șuanii. De acum înainte și până la ultimele sale capodopere, Verișoara Bette și Vărul Pons, timp de aproape do­uăzeci de ani, istoria vieții lui Balzac se confundă cu istoria edi­ficării grandiosului construct care este „Comedia umană”, un ansamblu romanesc constituit din serii și secțiuni în care vor fi grupate, pe măsura publicării lor, majoritatea romanelor sale, de la Gobseck la Eugénie Grandet și Iluzii pierdute și de la Moș Goriot la Crinul din vale. Honoré de Balzac face parte din pleiada marilor scriitori a căror inestimabilă influență asupra artelor se resimte până în contemporaneitate, fiind renumit pentru talentul său fecund și pentru personajele complexe pe care le-a creat.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top