Antologie de texte din literatura romana

Discount 19,90 lei Preţ standard 21,90 lei
Numai 19 ramase
SKU
COR.1401
Adresându-se îndeosebi elevilor aflaţi în perioada achiziţiilor fundamentale, textele din prezenta antologie au fost selectate urmărindu-se nivelul de accesibilitate. Au fost alese texte care sunt uşor de abordat în cadrul activităţii didactice, generatoare de interes pentru cunoaştere şi de gust pentru lectură.

Parcurg antologia pe care o dăruieşte Editura CORINT elevilor din clasele primare, dar sigur că nu doar lor, şi regăsesc autori şi texte care mi-au marcat copilăria, rememorez primele volume adunate în biblioteca mea de şcolar. Şi atunci

iubeam mai mult lectura de plăcere decât învăţătura. Aşa vor face, nu e îndoială, copiii care vor citi această carte. Ea adună clasici şi moderni scriitori români care se cuvin cunoscuţi de fiecare generaţie la timpul său.

Nu e de conceput intrarea în adolescenţă a unui copil, fără ca el să ştie cum a fost corbul păcălit de vulpe, cine „au fost” Peneş Curcanul, Domnul Goe sau Nică, Smărăndiţa.

 Horia Gârbea

 

Adresându-se îndeosebi elevilor aflaţi în perioada achiziţiilor fundamentale, textele din prezenta antologie au fost selectate urmărindu-se nivelul de accesibilitate. Au fost alese texte care sunt uşor de abordat în cadrul activităţii didactice, generatoare de interes pentru cunoaştere şi de gust pentru

lectură. Dominantă a fost, între criteriile de selecţie, identitatea dintre noul curriculum de limba şi literatura română şi posibilităţile de abordare a textelor în vederea dezvoltării capacităţii de receptare a mesajului scris, de formare a modalităţii de exprimare orală sau scrisă.

Având în vedere că manualele şcolare conţin fragmente sau texte prelucrate, am reprodus texte integrale sau, acolo unde dimensiunile lucrării făceau imposibil acest lucru, fragmente semnificative, care pot să ofere micului şcolar o imagine concludentă asupra lucrării respective.

Daniela Beşliu     

Alexandrina Dumitru

Informaţii suplimentare
Imprint Corint Educaţional
Copertă Flexicover
Nr. pagini 192
Format 16,5 x 23,5 cm
ISBN 978-973-135-716-4
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Antologie de texte din literatura romana
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top