Annelies. Povestea lui Anne Frank continuă...

Discount 32,94 lei Preţ standard 54,90 lei
Numai 1991 ramase
SKU
BOK.0685

UN ROMAN PUTERNIC ȘI PROFUND UMAN DESPRE ANNE FRANK

Aceasta este povestea vieții pe care Anne Frank ar fi trăit-o dacă supraviețuia Holocaustului. Ea a rămas pentru toți o adevărată icoană culturală. O tânără precoce, cu o viață interioară bogată, înzestrată cu un real talent la scris. Fanii istoriei și cei ai ficțiunii găsesc aici un portret emoționant al fetei care a trecut printr-o experiență tragică alături de familie într-unul dintre cele mai întunecate momente ale istoriei. Pornind de la jurnalul scris de Anne, cartea prezintă cu exactitate evenimentele desfășurate în perioada august 1944–februarie (sau martie) 1945. După această ultimă dată, care a marcat moartea ei în lagăr, totul este un produs al imaginației autorului.

În 1945, Anne Frank are șaisprezece ani. A supraviețuit lagărelor de concentrare, dar și-a pierdut mama și sora. Deși se reunește cu tatal sau, Pim, în Amsterdamul recent eliberat, celor doi le este greu sa-și recompună din fărâme o viață împreună.

Anne nu-și mai găsește rostul, este bântuită de ororile prin care a trecut, pe când Pim este obsedat să revina la normalitate. Iubitul ei jurnal s-a pierdut, iar visul ei de a deveni scriitoare pare acum îndepartat și lipsit de sens.

Luptându-se să învingă brutalitatea memoriei și să-și construiască o viață nouă, Anne are de înfruntat suferințe, chinuri și, în cele din urmă, eliberarea pe care ți-o dă uitarea. O poveste a traumei și a mântuirii, Annelies onorează moștenirea Annei Frank nu numai ca simbol al speranței și îndârjirii, ci și ca tânară complexă, ambițioasă și inimoasă.

Anne Frank este un adevărat model cultural, al cărei jurnal a conturat o imagine vie a Holocaustului și a făcut din autoarea sa un simbol al umanității în unul dintre cele mai întunecate momente ale istoriei. Dar ea a fost și o persoană ca atare – o tânără precoce, cu o viață interioară bogată și cu un real talent la scris. În acest roman magistral, David R. Gillham o descoperă cu un uluitor simț empatic pe femeia și scriitoarea Anne Frank, așa cum ar fi putut ea deveni, dacă ar fi supraviețuit.

„Gillham este un povestitor pasionat, iar Annelies ne oferă o imagine convingătoare despre absurditatea vieții după ieșirea din lagăr… Un roman care o readuce în atenția lumii pe Anne Frank este cât se poate de bine-venit.” USA TODAY

„Un veritabil tur de forță.” HISTORICAL NOVELS SOCIETY

Informaţii suplimentare
Autor David R. Gillham
Traducător Lucian Popa
Imprint Corint Fiction
Data apariției Martie 2021
Copertă Softcover
Nr. pagini 544
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-920-0
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Annelies. Povestea lui Anne Frank continuă...
Rating-ul tău

GILLHAM, David

      DAVID R. GILLHAM este autorul romanului City of Women, bestseller The New York Times. La începutul carierei, a studiat scenaristica la University of South California. Dupa mutarea la New York, a activat peste un deceniu în domeniul cărții.

Pentru a scrie romanul Annelies, a întreprins cercetari minuțioase timp de șase ani, studiind numeroase documente și călătorind în orașele care au reprezentat repere importante în viața Annei Frank.

În prezent, locuiește cu familia în vestul statului Massachusetts. 

                             Mai multe informații despre autor puteți găsi la: davidrgillham.com

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: