Amărâte şi vesele vieţi de jupânese şi cucoane. Boieroaice din Moldova și Țara Românească în veacurile XVI-XIX

Discount 25,03 lei Preţ standard 38,50 lei
Numai 1199 ramase
SKU
BOK.0216

ISTORIA CU BLAZON ESTE ISTORIA ELITELOR AUTENTICE.

Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligenţă, bun-gust şi subtilitatea conversaţiei din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântaţi nu numai cu avere şi ranguri, ci şi cu patriotism, spirit de sacrificiu şi simţul datoriei.
Studii istorice, jurnale, memorii, monografii, evocări, literatură „cu ştaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria dramatică şi plină de farmec a vechilor elite româneşti sau de pe alte meleaguri.

Corint Istorie își completează colecția Istorie cu blazon cu ajutorul unei noi povești a elitelor autentice: Amărâte și vesele vieți de jupânese și cucoane. Boieroaice din Moldova și Țara Românească în veacurile XVI-XIX de Constantin Gane.

Amărâte şi vesele vieţi de jupânese şi cucoane se ocupă cu precădere de modul de existenţă a boierimii, ceea ce se spune chiar începând cu titlul cărţii. Cuvântul «jupâneasă» nu mai are astăzi înţelesul dat odinioară femeilor aparţinând clasei suprapuse. S-a democratizat, începând chiar din secolul al XVII-lea, dispărând apoi din uz aproape cu desăvârşire. Constantin Gane îl foloseşte cu talent, spre a aduce în faţa ochilor noştri «vieţi» care, fără el, ar fi rămas cu totul uitate.”

                                                                                                                      Mihai Dim. Sturdza

Informaţii suplimentare
Autor Constantin Gane
Data apariției Aprilie 2016
Copertă Flexicover
Nr. pagini 490
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-872-389-1
new_isbn 9786068723891
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Amărâte şi vesele vieţi de jupânese şi cucoane. Boieroaice din Moldova și Țara Românească în veacurile XVI-XIX
Rating-ul tău

Istoria cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligență, bun-gust și subtilitatea conversației din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântați nu numai cu avere și ranguri, ci și cu patriotism, spirit de sacrificiu și simțul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografi i, evocări, literatură „cu ștaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria dramatică și plină de farmec a vechilor elite românești sau de pe alte meleaguri. Purtați de dorința de a ne aminti cine suntem, să deschidem vechile cufere rămase de la bunici, să suflăm praful de pe blazon și să-l purtăm, cu mândrie, pe o carte.

GANE, Constantin

     CONSTANTIN GANE (1885–1962) s-a născut în vechea familie boierească moldovenească a Găneştilor. A făcut studii de Drept în Germania, unde şi-a luat şi doctoratul. La întoarcerea în ţară, a practicat avocatura. S-a oferit voluntar în Războiul Balcanic (1913) şi în Primul Război Mondial. Experienţele de pe front le va relata în Amintirile unui fost holeric (1914) şi Prin viroage şi coclauri (1922). În perioada 1940-1941 a fost ambasador al României la Atena. În 1949 a fost condamnat de către regimul comunist şi a murit în închisoarea de la Aiud, din cauza regimului de exterminare. Pasionat şi competent cercetător al trecutului, scriitorul rămâne în istoria literaturii române prin lucrările Trecute vieţi de doamne şi domniţe (1932–1939) şi Amărâte şi vesele vieţi de jupânese şi cucoane (1943), cu povestiri pline de farmec şi antren, redate într-un limbaj arhaic savuros, care recreează atmosfera epocilor trecute.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top