Adolf Hitler. Însemnări intime și politice (vol.1)

Discount 32,93 lei Preţ standard 43,90 lei
Numai 1932 ramase
SKU
BOK.0372

Ediție de François Delpla

Convins că la un moment dat își va scrie memoriile, Hitler a decis – în anii de început ai celui de-al Doilea Razboi Mondial – că discuțiile sale de la Cartierul General cu apropiații și colaboratorii lui să fie consemnate. Culese de secretarii săi, revizuite de Martin Bormann, aceste texte ne oferă acum informații esențiale despre viața și activitatea dictatorului. Apărute pentru prima oară într-o ediție riguroasă, Însemnările intime și politice conțin atât relatări despre anii de tinerețe și momentele preluării puterii de către liderul german, cât și considerații personale ale acestuia despre teme dintre cele mai diverse (artă, cultură, religie, filosofie, istorie, femei).

Ediția lui François Delpla aruncă o nouă lumină asupra universului de idei al național-socialismului. Prin note și comentarii ample, legenda care s-a construit în jurul führerului este disecată de autor în fiecare pagină, prin compararea informațiilor cuprinse în tirade cu evenimentele istorice reale. Cauzele deviațiilor, obsesiilor și marotelor cancelarului german sunt examinate și diagnosticate de autor cu o precizie extraordinară.

Informaţii suplimentare
Autor Adolf Hitler
François Delpla
Traducător Anca Irina Ionescu
Data apariției Noiembrie 2017
Copertă Softcover
Nr. pagini 576
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-213-3
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Adolf Hitler. Însemnări intime și politice (vol.1)
Rating-ul tău

HITLER, Adolf

Adolf Hitler (1889–1945), lider al Partidului Național-Socialist al Muncitorilor Germani (NSDAP) din anul 1921, a devenit cancelar al Germaniei in 1933 și fuhrer in 1934. A declanșat o politică revizionistă prin care au fost incălcate sistematic prevederile Tratatului de la Versailles, iar Germania a redevenit o mare putere europeană. In 1939, a declanșat cel de-al Doilea Război Mondial printr-un atac asupra Poloniei. Este responsabil de aplicarea Soluției Finale, in urma căreia o mare parte a populației evreiești din Europa a fost exterminată. S-a sinucis in buncărul Cancelariei Reichului. Este autorul volumului Lupta mea (1925), cartea de căpătai a mișcării național-socialiste.

 DELPLA, François

François Delpla (n. 1948) este un istoric francez specializat in istoria celui de-al Doilea Război Mondial, a nazismului și a Rezistenței franceze. A obținut titlul de doctor la Universite Pantheon-Sorbonne (Paris) in 2002 cu lucrarea Décision et décideurs français et britanniques de la chute de Daladier aux lendemains de Montoire (mars-novembre 1940). Printre volumele publicate de acesta menționăm: Hitler (1999), Les Tentatrices du diable – Hitler, la part des femmes (2005), Nuremberg face à l’histoire (2006), Une histoire du Troisième Reich (2014).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: